Професионални SEO копирайтинг услуги

Публикувано от Zen Studio на


Всеки собственик на уеб бизнес се е сблъсквал с проблема за естествено класиране на уеб страниците в резултатите на Google. Първата реакция е търсене на информация за “как да съм на първа”. Ще попаднете на хиляди резултати със статии и съвети на български и английски, изброяващи от 3 до 20 основни техники за оптимизация. Повечето от тях се променят с времето и с новите алгоритми на търсачките, но едно нещо ги обединява – аксиомата, че съдържанието е най-важното в една страница. SEO копирайтинг е процес на редакция на текстове за уеб, така че те да се класират по определени изрази за търсене. Какви изрази? Тези, които търсят хората, които могат да ви станат клиенти.

Кой има нужда от SEO копирайтинг?

Всеки web-базиран бизнес разбира се. Ако искате Google да изпълни мисията си и да покаже на потребителя вашата страница, то тя трябва да отговаря на това, което се търси. Типичен пример за сайтове, които имат нужда от SEO копирайтинг – онлайн магазините и фирмените сайтове в области с голяма конкуренция. Днес не е достатъчно съдържанието им да е убедително, вълнуващо и да предизвиква реакция. То трябва да е съобразено и с алгоритмите за класиране на търсачките.

Кой може да прави SEO копирайтинг?

Всеки добре подготвен по темата грамотен автор, който е отделил часове или дни за предварително проучване на ключови фрази и думи. Например в сайта за безплатни статии websuper.net има добре написани публикации за мода, козметика и строителство. Те са създадени или от нает редактор за уеб текстове (професионален SEO копирайтър), или от екипите на съответните сайтове. Целта им е да повишат видимостта и да подобрят класирането за дадено тематично съдържание – например за “хипербарна оксигенация”. Както може да видите, статиите тук са дълги и изискват усилието да си припомните лексиката, граматиката, да знаете как да вкарате ключови фрази в контекст и как оптимално да структурирате текста.

Сам ли да си оптимизирам копирайтинга?

Известната българска поговорка за врата на някакъв вълк е здраво вкоренена в народняшката психология. Тя ви подтиква подсъзнателно сами да си правите всичко и да учите нови неща. Така се впускате в мащабни операции, които често завършват недовършени. Просто защото времената са динамични и налагат да се концентрирате там, където имате най-голяма стойност. Ето и други въпроси, които ще ви помогнат да изберете или не професионални услуги за SEO копирайтинг:

  • Колко струва времето ми?
  • Знам ли най-новите техники за оптимизация на текст и уеб съдържание?
  • Разбирам ли добре нуждите на клиентите си или бутам собствените си идеи?
  • Искам ли да покажа на конкурентите си, че имам поне 1000 лв. в сметката?

Кой предлага професионални SEO копирайтинг услуги?

Добър професионален партньор за SEO копирайтинг е Zen Studio. Студиото е в София и специализира в областта на корпоративната комуникация – от графичен и лого дизайн до изграждане и развитие на фирмени уеб сайтове. Zen Studio предлага редактиране на статии, PR, рекламен и SEO копирайтинг за избрани сектори на дейност, сред които мода, строителство, туризъм, козметика, био продукти и др. Студиото предлага и редки за България услуги с висока принадена стойност – редакция на технически текстове и копирайтинг на френски и английски език.


Zen Studio

Студио за графичен дизайн и уебдизайн в София. Изработва атрактивни и функционални фирмени уебсайтове, корпоративна идентичност, лого дизайн, дизайн на опаковки и печатен дизайн (например брошури и каталози). Предлага професионални копирайтинг услуги. Оптимизира съдържание на уеб сайтове, включително on-page редакция за web (SEO копирайтинг).

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

90 − 86 =