Проверка на PR и ТИЦ

Добавяме инструмент за проверка на историята PR и ТИЦ на сайта.

Това се прави за да определим текущия  Google PR и  Яндекс ТИЦ  към днешна дата и за да узнаем  тиц и pagerank за предишните периоди. Също така можем да определим залепения тиц (проверка тиц на клей) просто въведете url сайта ( домейна) и после и натиснете “Проверить”

История Google PR и Яндекс ТИЦ

Историята изменения тематичния индекс на цитиране Яндекс се изобразява във вид на графика:

История на ТИЦ

История с изменението на Яндекс ТИЦ

Историята на промяната PR на сайта е графика с изменения Google PageRank:

История на PR

PR Google история на домейна

Масова проверка  на тиц и pr

За  масова проверка тиц и pr е специално разработен виджет за  браузера Firefox, той позволява  да направите проверка на тиц и пр на много сайтове едновременно, Освен Google PR и  Яндекс ТИЦ той позволява да определите и други СЕО параметри . Списъкът с url адресите можете да импортирате на текстов файл, а резултатите от проверката да се преобразуват в excell.

Ъпдейти тиц и pr

На сайта xtool.ru можете да разберете, кога са били  ъпдейтите тиц Яндекс (датите на  обявяването на ТИЦ) обявени в търсещата машина Яндекса и ъпдейтите Google PR . Последният ъпдейт е отделен с голям шрифт.

Какво е тиц?

ТИЦ – това е тематичен индекс на цитиране – Яндекс (тематический индекс цитирования Яндекса), определя се от количеството качествени връзки  към интернет  ресурса.  Тиц – това е сумата от входящи линкове (Backlink) към сайта. В Яндекс голяма роля играят тематиката и полезността  на връзките, а така също е важно те да са естествени .

Как точно Яндекс отчита ТИЦ си остава загадка.  Практическите опити за увеличаване на ТИЦ показват, че тематичните връзки към сайта в този вид, в който сме свикнали да ги възприемаме не е толкова важен. При определяне на естествеността голяма роля играе анкор текста  на линковете, като понякога по-добре се индексират в очите на Яндекс безанкорните връзки.

При изчисляването на тематичния индекс на цитиране не се отчитат не модерираните  по отношение на връзки ресурси, които могат да са поставени на най- разнообразни места( дъски за обявления, форуми, блогове  и т.н.) Очевидно е, че при определянето на тези сайтове, от които не е нужно да се отчитат връзките важна роля играе, до колко сайта е заспамен с външни линкове и каква е тяхната разнообразност. Въпреки това, такива връзки нямат отрицателно влияние върху тиц, тях просто Яндекс  ги игнорира.

Как да видим какъв тиц има сайта в Яндекс

Ако искате да проверите ръчно тиц в търсещата машина Яндекс, то има няколко начина:
1)  Отворете в браузера си тази връзка:  https://yaca.yandex.ru/yca/cy/ch/xtool.ru/
(вместо xtool.ru въведете адреса на своя  сайт)
Освен дадения показател вие ще разберете и дали вашият сайт е в Яндекс каталог за сайтове.
2)Въведете в браузърът си: http://www.yandex.ru/cycounter?xtool.ru
В този случай резултатите ще са в вид на картинка.

Какво е pr?

PR – това е  pagerank Google. В отличие от тиц той се определя не за ресурса като цяло, а  по отделни за всички страници. Това е число (0-10), което обозначава важността на страницата в сравнение с другите страници и се определя от сумата и тежестта на връзките към тази страница от други страници в интернет.

Главния принцип заложен в теорията на pagerank, е че ако страница А има връзки към страница Б, то А счита, че страница Б е важна и полезна за потребителите. При това анкора не играе такава роля…

Днес резултатите от търсенето в системата на Google участват стотици параметри и  pagerank  е само един от тях (Както впрочем и тиц за Яндекса).

Как да проверим pr на сайта в Google

Търсачката Google за съжаление не позволява проверка pagerank направо. Но информацията лесно се изчислява с SEO инструменти. Например на лесно може да се определи PR при анализ на сайта.