0 гласа
в Семейство и общество от (2.6k точки) 0 1

Всички се стремим към щастието, но малко хора се запитват: "Какво е щастието?"

1 отговор

0 гласа
от
избран от
 
Най-добър отговор
0
На пръв поглед една най-обикновена дума "щастие" от 6 буки, присъстваща много често в нашият живот, когато ни сполети внезапна радост, като раждане на дете, сватба или пък намиране на нова работа. Всички се борим за щастие, всички се борим за усмивката на любим човек, щастие е да изпиеш сутрин любимото си кафе или чай след една прекрасна нощ. Любовта на човека до теб, който ти се обажда, интересува се от теб, и сте заедно е щастие.

„Щастие с пари не се купува“ , така се пее в една българска песен на известната Мая Нешкова, дори и да имаш милиони долари, и да си супер богат, това не може да те направи щастлив. Така никога не може да се докоснеш до щастието. Дори една усмивка, една хубава дума, това само по себе си е щастие. Дар от Бог, Дар от самите нас. Трябва да открием какво ни прави щастливи, трябва да сме силни защото сме хора защото сме живи същества и защото всички, аз и вие заслужаваме това вълшебно нещо – щастието. Щастлив си, значи можеш да живееш, дори и да си просяк, останал някога без дом, живеещ на улицата, ако някой ти даде една монета или парче храна ти ще си щастлив. Дори и да ти подарят цвете без повод, ти ще си щастлив.

Животът е тежък, понякога суров, строг и справедлив като учител, който някога сме познавали и не бива да си позволяваме да ни мачка, дори да ни съсипа, да ни лишава от всичко онова, което ни прави щастливи – от усмивката, кафето или чаят сутрин, любима песен, любим човек, едно цвете. Щастие е да сесъбудиш сутрин, макар че напоследък аз не се чувствам щастлива от това, и ми се иска вечна тъмнина да е около мен. Щастлива съм,че съм малко по различна от другите.

Щастието се крие във всички около нас, понякога то те гледа от близкият ъгъл и ти подава ръка за да се хванеш за него и да бъдете заедно. За един миг осъзнаваш щастието, но и за един мог може да го загубиш.

Щастието е осъзнато чувство на душата, то не се измерва с никакви мерни единици, в пространството и във времето, то е скрито вътре в нас, то е ценност, човешка ценност, щастие е дори да си свободен. То може да се крие дори в любимата ти рецепта, но малко хора знаят как да го постигнат. Щастието е онова нещо, което има милиони разклонения, докато не постигнем хармония с ума и душата, спокойствие и мир. Повярвайте ми, много е трудно да си щастлив, искренно се надявам с тази статия поне Вие да сте повече щастливи, и да успеете да се почувствате такива.

74 въпроса

42 отговори

9 коментари

953 потребителя

Подобни въпроси

0 гласа
0 отговори
попитан 2017 март 15 в Семейство и общество от ufologa (2.6k точки)
+1 глас
0 отговори
попитан 2018 януари 11 в Съвети от Добър човек
+1 глас
0 отговори
0 гласа
1 отговор
попитан 2019 септември 2 в Хоби и свободно време от ufologa (2.6k точки)
...