Какво е надеждата?

0 гласа
попитан 15 март в Семейство и общество от ufologa (1,730 точки)
Още една думичка, останала дълбоко подсъзнанието ни още от нашето детство, и винаги появяваща се когато най много ни е трудно. Това е невидима сила, светлина в мрака, която ни води напред, тя е скрита в утрото, в изгрева на слънцето, тя се буди с нас и пие кафе с нас. Винаги върви заедно с нас, винаги е съпътствана от своите сестри, вярата и любовта.

Всички имаме тежки моменти в живота, големи дори силни разочарования, обида, дори болест, но тя е там, онази сила ,която винаги е с нас – надежда винаги има. Тя е като несбъдната мечта, и много често ние губим надежда.

В живота винаги има и стават неща които не можеш да предположиш, че ще станат но те просто идват понякога с гръм и трясък и изпадаш в такъв момент в който никой с нищо не може да ти помегне но все пак трябва по някакъв начин да се справиш с това положение колкото и трудно да е то.Когато има приятел до теб ти помага по лесно да се изправиш на крака но не винаги се срещат такива приятели които да са до теб във всеки един труден момент. Ваерен приятел такива моменти е твоята надежда, колкото и да и е трудно тя е до теб и върси с теб и ти помага да се изплавиш след бурята като пречупено дърво.

Всички трябва да вярваме,че ще успеем, всички трябва да вярваме че ще имаме работа, семейство, и по добър живот. Дори аз която съм безработна и с по малко възможности, имам соята надежда, че един ден това ще се промени, а това ми дава сила да продължа да опитвам , докато не победя. Когато болката и чувството на безсилие се опитват да ни завладеят напълно, надеждата е начинът да продължим напред. Надеждата е светлината в живота, надеждата е вечна и безкрайна, тя е пламъкът в живота и в сърцата ни. Когато търсиш работа, но все не успяваш , тази малка искрица е с теб, докато не победиш. Тя е невидимият меч, който е винаги с теб, в битката ти за живота, в битката ти за по добро.

Когато помагаш на някой в беда и го обнадеждаваш че може да постигне всичко само ако го желае.Така ти правиш нещо добро и така ти някой ден, след този ще бъдеш щедро възнаграден за добротата си. Човек не може да съществува без своята надежда, иначе цялото ни съществуване би било безсмислено. Тя ни кара да живеем, а аз искренно се надявам с тази статия да ви дам надежда за нещо по добро.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.
...