Симптомите, които разкриват хемороидите

Публикувано от wursti на

Само в рамките на САЩ повече от 11 милиона души страдат от хемороиди. Трябва да се отбележи, че повечето хора не са наясно със симптомите. Познанието за тези неприятни явления може да доведе до ранното разрешаване на проблема и fпредпазването от неприятни усложнения. Неглижирането може да доведе до появяването на болки, парене, сърбеж. Задълбочаването на проблема може да доведе и до кървене. Това е изключителен дискомфорт за пациентите при появата, на който трябва да се реагира незабавно.

 

Видове хемороиди

Има два вида хемороиди, които могат да се появят. Те са външни и вътрешни. Двата вида имат еднакви симптоми, затова е трудно за пациентите да преценят кой от двата вида ги мъчи. Може да се случи да имате кръв в изпражненията, сърбеж и болка. Хемороидите могат да имат различен размер – от грахово зърно до топка за голф. Едно нещо е сигурно, размерът и болката са правопропорционални.

 

Запекът може да се посочи като една от най-разпространените причини за хемороиди. Хората, които са включили голямо количество фибри в своето меню, силно намаляват риска от това да бъдат изложени на неприятното явление. Онези, които вече страдат от това, могат да направят същото, за да елиминират последиците. Хранителните навици са изключително важни за лекуването на това състояние. Затова може да се помисли за добавянето на плодове и зеленчуци към диетата. Хората, които страдат от наднормено тегло, са в групата на застрашените от хемороиди.

 

Спрете симптомите

Ключът към спирането на симптомите на хемороидите е да се направи нещо веднага, след като ги забележите. Правилните действия ще доведат до скоростно лечение. Пациентите, които се срамуват или притесняват, избират пътя на игнорирането. Това единствено води до засилване на болката и всички останали симптоми. Ранното вземане на мерки може да ви спести много болка в дългосрочен план. Това означава, че голяма част от проблемите с хемороиди се лекуват с кремове, лекарства и билки в домашни условия. Лекарите избират да направят инвазивна процедура за отстраняване на проблема, след като са изчерпани всички останали варианти.

 

Външните хемороиди се намират около аналния отвор на пациента. Те са изключително лесни за засичане и лекуване. Обикновено, това са съсиреци, които са много силно зачервени. Правилото е, че колкото са по-големи, толкова по-силна болка причиняват. Хемороиди като тези могат да превърнат ежедневни задачи, като седене или ходене, в същински ад.

 

Вътрешните хемороиди са малко по-трудни за засичане, като се има предвид, че не могат да се видят. Един от най-разпространите симптоми, който ги идентифицира, е кръвта в изпраженията или на тоалетната хартия. Най-големия проблем с тях е, че предизвикват силен сърбеж. Това идва от секрета, който произвеждат хемороидите.

В случай, че ви се струва, че постоянно трябва да ходите до тоалетната, възможно е именно вътрешните хемороиди да са причината. Това се случва, защото съсиреците объркват организма.

 

Още няколко неща

Има няколко неща, които трябва да се запомнят за външните хемороиди. Те вероятно са по-лошият вариант, който може да сполети пациентите. Вероятно в първите стадии на развитието им няма да има никакви симптоми. Някои пациенти изпитват сърбеж, който вероятно ще се засили, ако не се вземат мерки. Именно това е причината, поради която се налага да се реагира незабавно. Спестяват се много ненужни усложнения.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 9 =