Скъпа аларма или блиндирана врата?

Публикувано от grigor_stoilov65 на

Производството на врати в България допреди няколко десетилетия беше почти еднотипно, а за ниво на сигурност въобще не можеше да се говори. В днешно време разнообразието е много голямо, а качеството е в пъти по-добро. Когато избираме блиндирана врата за дома си, трябва да държим най-вече на здравината и дизайна, защото сигурността е от първостепенно значение.

С течение на времето на пазара се появи много голяма конкуренция, а това доведе до изключително голямо разнообразие от модели. Днес вече е модно всеки да има блиндирана врата на входа си. Хората предпочитат надеждните блиндирани врати не само заради чувството на сигурност, което им вдъхват, но и заради красивия им дизайн. Освен това, те имат и други предимства, така че въобще не е изненадващ факта, че всяко второ домакинство в страната ни е оборудвано с такава врата.

Въпреки всички положителни качества, които изтъкнахме току-що, трябва да сме наясно, че има и други особености, от които трябва да се ръководим при избора си. Заключващата система също е много важна и от нея до голяма степен зависи надеждността на вратата. Някои се задоволяват с един заключващ механизъм, други искат да затруднят максимално опитите на крадците и монтират два такива.

Блиндираните врати превъзхождат останалите видове, защото имат възможност да бъдат оборудвани с допълнителни екстри като звънец, аларма, навигация в тъмното и различни видове заключване. Ключалката е може би най-слабото място при тези врати, но ако се избере по-надеждна, този проблем отпада.

Алармената система може значително да повиши сигурността. Алармите се делят на 3 вида – от нисък, среден и висок клас. Различават се най-вече по функциите, които предлагат. Алармената система е оборудвана с датчици, които се включват при повикване към предварително въведен телефонен номер. Недостатък при тях е, че се продават заглушители за аларми и други видове обезвредители. Вие преценявате, дали да им се доверите или не, но според нас, те не са най-надеждното средство за защита.

От всичко, което изброихме до тук, искаме да ви помогнем в избора, но все пак вие сами решавате какво да изберете и на кого да се доверите. От вас зависи дали ще изберете здрава и надеждна блиндирана врата или ще останете със старата си и ще добавите допълнителна алармена система.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

8 + 1 =