СПА терапия, чрез инхалации с минерална вода

Публикувано от stef4odimoff на

Използването на минералната вода с лечебни цели е известно от древни времена и като цяло то се осъществява по два основни начина къпане, приемане с кожата и инхалации на минерална вода.

 

За щастие днес в модерните СПА хотели, като „Стримон СПА клуб“ съществуват модерни лекарски апарати за дишане. Лечебното дишане позволява за период от един до три месеца да се нормализира съдържанието на газове в кръвта, разширяване на артериалните /артериите с отдалечаване от сърцето стават артериоли, те от своя страна преминават в капиляри, които снабдяват тъканите с кръв/, което се очаква да доведе до нормализиране на кръвообращението.

Нормализирането на кръвообращението през разширените микросъдове води до отстраняване състоянието на хипоксия – кислороден глад на клетките. Клетките започват да функционират с пълна сила. Повишава се имунния статус на организма. Стойностите на физиологичните параметри ще се доближат до нормалните. При някои хора тези процеси могат да протекат значително по-бързо, а при други по-бавно.

Както е известно, от функционирането на главния мозък зависят много неща. Мозъкът регулира много процеси, които се извършват в организма и регулирането на артериалното налягане е само една от регулиращите функции на мозъка. Затова възстановяването на нормалното кръвоснабдяване на главния мозък води не само до отстраняване на хипертоничната болест и предотвратяване на мозъчния инсулт, но и до възстановяване нормалното регулиране на повечето процеси в организма. Това само по себе си отстранява множество здравословни проблеми.

Освен това се постига и отстраняване на спазмите (хипертонията) на всички гладки мускули в организма. Не само артериолите и артериите се състоят от такива мускули, но и бронхите, стените на червата, каналите на черния дроб, каналите на жлъчката, пикочните пътища. Затова при недостиг на CO2 в организма не само микросъдовете получават спазми, но и гладките мускули на други органи, което се превръща в основна причина на повечето хронични болести.

Със специализираната помощ в медицинския център на Стримон СПА клуб може да се възстанови здравословното състояние на организма и след това с минимални усилия да се поддържа това състояние в продължение на много години на необходимото ниво.

Здравословни ползи са отстраняване на хипоксията в организма, предизвикана от стрес, действал продължително време, нормализиране на кръвното налягане. Инхалациите с активирана минерална вода дават изключително добри резултати, повишават имунитета, намаляват вероятността от разболяване от бактериални и вирусни инфекции, ангина, простуда, хрема, бронхити и т.н.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 1