Три важни съвета, които ще ви помогнат при избора на хладилник

Публикувано от procreator на

Невъзможно е да си представим живота без хладилник. А и производителите днес предлагат все по-модерни функции: различни индикатори, антибактериално покритие, звукови сигнали, автоматично замразяване, свежи зони и други.

Какви са характеристиките на един модерен хладилник, така че той не просто да се вписва в интериора на кухнята, но и да е комфортен за употреба?
Ще изброим най-важните препоръки, за да ви помогнем да направите правилния избор.

Съвет №1: Размерът има значение

Изберете хладилник в зависимост от размера на вашата кухня и броя на членовете на семейството. Ако разполагате с голямо жилище, можете да си позволите огромен хладилник. Но ако кухнята е малка, а семейството – малко, то тогава определено не си струва да харчите излишно място.

Като се има предвид, че средно стандартните кухни са около 8-10 квадратни метра, хладилник с размери 60х60 сантиметра се счита за най-добрият вариант. Ако помещението е по-малко от стандартното, изберете по-малък модел, например, модел с размери 45х60 сантиметра.

Съвет №2: Височина

Височината на хладилника може да се избере така, че да е на същото ниво като другите елементи от кухненския интериор. За да е удобно на всеки член от семейството, моделът не бива да е по-висок от 1,5 метра.

Това е така, защото, в случай, че хладилникът е твърде нисък, ще е необходимо постоянно да се навеждате. Също така, би било неудобно да използвате хладилник, който е и много висок – тогава пък трудно ще достигате до продуктите на високите рафтове.

Най-удобно е да изберете широк и не много висок модел. За много малки кухни също има подходящи модели хладилници – те са с височината на стандартна газова печка.

Съвет №3: Обем

Обемът на хладилника е от характеристиките, над които също си струва човек да се замисли. Той се избира след като се вземе под внимание броят на хората, които ще го ползват, нуждата от продукти и колко често се готви. Най-практичните модели са с обем около 250-300 литра.

 


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

30 − = 21