Важни неща при смяна на акумулатор на автомобил

Публикувано от valival на

 

акумулатор на автомобил

Акумулаторите на автомобилите не могат да траят вечно. Ако забележите, че фаровете започват да светят по-слабо или автомобилът се нуждае от запалване с кабели, а акумулаторът ви е на около 7 години, то може би е време да го смените с нов. Смяната на акумулатора може да се извърши от опитен автомонтьор, но при желания от ваша страна вие също бихте се правили с тази задача бързо, лесно и с минимални усилия.
За целта има няколко основни неща, с които трябва да сте наясно, преди да запретнете ръкави.

 

Имате нужда от нов акумулатор
Уверете се, че акумулаторът ви наистина е за смяна. Вие не искате да изгубите време и пари да сменяте акумулатора, а да се окаже, че проблемът не е в него. За да бъдете напълно сигурни, че именно той ви създава проблеми вземете следните 3 неща под внимание:

  • Вижте за сулфатно натрупване под формата на белезникав или син остатък около клемите – премахването му може да реши проблемът с дефектния акумулатор. Заради този остатък може да става лошо уплътнение около клемите на батерията и да изтича киселината от тях.
    Забележка: не пипай тази прах с голи ръце, тъй като може да съдържа сярна киселина, която ще изгори кожата ви.
  • Проверете дали акумулатора ви се е зареждат безпроблемно в продължение на минимум 30 минути шофиране (с минимални електрическо ползване, включително и от климатика).
  • И накрая, проверете алтернатора. Някои автомобили имат и индикатор на акумулатора. При работещ двигател, алтернатора обикновено поддържа напрежение около 13,8 – 14,2 волта, при добре функционираща система за зареждане. Зарядът на акумулатора ви трябва да бъде 12.4 – 12.8 волта при изключен двигател.

Купете правилния акумулатор
Разберете какъв точно е акумулаторът ви. За тази цел е необходимо е да знаете размера му, марката и модела на вашия автомобил и размера на двигателя му. Имайки тази информация вие можете направите правилния избор във veber.bg, а ако имате колебания ще получите безплатна консултация от екипа експерти, управляващи онлайн магазина. Всичко това е много важно да се знае, защото акумулаторите се различават по размер и електрическа мощност, а и вие ще искате да купите акумулатор, който се побира във вашата кола.

Ако искате да получите бонус при подмяната на стария ви акумулатор с нов, можете да върнете разваления за рециклиране и така да платите по-малко за новия.

Категории: Авто-мото

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

− 3 = 1