акумулатор на автомобил

Акумулаторите на автомобилите не могат да траят вечно. Ако забележите, че фаровете започват да светят по-слабо или автомобилът се нуждае от запалване с кабели, а акумулаторът ви е на около 7 години, то може би е време да го смените с нов. Смяната на акумулатора може да се извърши от опитен автомонтьор, но при желания от ваша страна вие също бихте се правили с тази задача бързо, лесно и с минимални усилия.
За целта има няколко основни неща, с които трябва да сте наясно, преди да запретнете ръкави.

 

Имате нужда от нов акумулатор
Уверете се, че акумулаторът ви наистина е за смяна. Вие не искате да изгубите време и пари да сменяте акумулатора, а да се окаже, че проблемът не е в него. За да бъдете напълно сигурни, че именно той ви създава проблеми вземете следните 3 неща под внимание:

  • Вижте за сулфатно натрупване под формата на белезникав или син остатък около клемите – премахването му може да реши проблемът с дефектния акумулатор. Заради този остатък може да става лошо уплътнение около клемите на батерията и да изтича киселината от тях.
    Забележка: не пипай тази прах с голи ръце, тъй като може да съдържа сярна киселина, която ще изгори кожата ви.
  • Проверете дали акумулатора ви се е зареждат безпроблемно в продължение на минимум 30 минути шофиране (с минимални електрическо ползване, включително и от климатика).
  • И накрая, проверете алтернатора. Някои автомобили имат и индикатор на акумулатора. При работещ двигател, алтернатора обикновено поддържа напрежение около 13,8 – 14,2 волта, при добре функционираща система за зареждане. Зарядът на акумулатора ви трябва да бъде 12.4 – 12.8 волта при изключен двигател.

Купете правилния акумулатор
Разберете какъв точно е акумулаторът ви. За тази цел е необходимо е да знаете размера му, марката и модела на вашия автомобил и размера на двигателя му. Имайки тази информация вие можете направите правилния избор във veber.bg, а ако имате колебания ще получите безплатна консултация от екипа експерти, управляващи онлайн магазина. Всичко това е много важно да се знае, защото акумулаторите се различават по размер и електрическа мощност, а и вие ще искате да купите акумулатор, който се побира във вашата кола.

Ако искате да получите бонус при подмяната на стария ви акумулатор с нов, можете да върнете разваления за рециклиране и така да платите по-малко за новия.

Категории: Авто-мото

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *