Време е да изкарате пари от старата кола? Ето как!

Публикувано от TeodorK на

стар автомобил

Всяка вещ има срок на годност. Ако преди няколко години колата, която сте си купили, е била в състояние да ви служи добре, то вероятно вече е настъпил моментът да се сбогувате с нея. Защо мислим така? Защо иначе ще четете тази статия?!

 

Има няколко причини, поради които една кола да бъде вече негодна за управление. Днес обаче няма да обсъждаме тях, а ще ви представим няколко неща, които трябва да имате предвид, когато пристъпвате към рециклиране на кола – т.е. предаване за скрап.

Тук става дума за пари. Следователно е желателно да съумеете да вземете добра цена за колата си.

Първо, не е лоша идея да почистите колата, преди да я предадете за скрап. Като за начало премахнете всички течности от нея, а също така и проводниците. Ако изпитвате затруднения, можете да се доверите на професионалист, който ще изпълни тази задача адекватно.

Какво се отстранява? Това са радио, седалки, кормилна част и много други елементи, които при добър оглед ще прецените сами, че можете да продадете като резервни части.

Друг повод да пристъпите първо към тази задача е изискването на някои компании за скрап, да бъдат отстранени всички неметални части и течности от автомобила.

Продължаваме нататък. Време е да се поинтересувате каква е евентуалната цена на частите от колата, които преди малко отстранихте. Със сигурност като водач на автомобил знаете, че резервните части могат да бъдат безценни. Точно така, много важно е да оцените подобаващо каква цена можете да им вземете. Използвайте различни платформи – форуми, блогове, сайтове за продажба на части втора ръка, а също така и сервизи. Пуснете запитвания, обяви и всякакви постове, които ще привлекат вниманието към вас. Ако не търсите бърза печалба и проявите търпение, частите от стария автомобил могат да се окажат неочаквано добър приход, който да вложите в следващата си придобивка.

Време е за действие. След като вече сте подготвили колата, снимали сте я и сте разбрали каква цена да търсите за нея трябва да посетите сайта за обяви за коли за скрап  и да публикувате обявата си. Така след кратко време купувач ще се свърже с вас и ще продадете колата си на желаната от вас цена.

 

 

Категории: Авто-мото

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

2 + 6 =