Защо да изберем не лекото обучение в Германия

Публикувано от SuperStef на

леко обучение в Германия

Какви предимства ни дава немската диплома?

За да стигне до мечтаното обучение в Германия на всеки кандидат студент е необходимо да извърви не лек път, да се сблъска с огромна бюрократична машина и, не на последно място да бъде въоръжен с добри познания и желание за развитие.

Всеки, решен да получи немско висше образование очевидно е достатъчно амбициозен и твърдо решен да успее и непременно ще премине успешно през трънливия път на кандидатстването в германски университет. След това ще учи усърдно и ще получи дипломата, която ще му отвори врати навсякъде по света.

Защо да изберем по-трудния път?

Защото немската диплома има безброй предимства, пред българската, разбира се. На първо място, Вие ще получите качествено обучение и международно признато образование, което ще Ви постави на равна нога с всички германски студенти, без да се взима предвид Вашата националност.

Владеенето на немски език ще Ви бъде от полза, независимо в коя европейска страна ще решите да се развивате кариерно, впоследствие. Дори и да кандидатствате за обучение в Германия на английски, Вие имате възможност да посещавате курсове за изучаване на немски език и да продължите своето следване на немски.

Предимства на следването в страната на Гьоте

За разлика от родната образователна система, немската позволява обучението в Германия да започне през всеки от двата (зимен и летен) семестъра. Така ще имате време да подготвите документите, необходими за кандидатстването, без да се притеснявате и допускате грешки от бързане.

Кандидатстването в немски ВУЗ става по документи и много рядко при някои дисциплини се изисква приемен изпит или друг тип доказване на познания и способности. Това Ви спестява излишния стрес да се готвите за изпити, докато вървите по трудния път на подготовка на документите за кандидатстване.

Обучението в немските държавни университети е безплатно, като се заплаща само семестриална такса (от 50 до 250 евро за различните ВУЗ-ове), която Ви дава и допълнителни предимства, като безплатно пътуване с обществен транспорт и други социални придобивки.

Възможност за работа

 

Всеки български студент има право да работи определен брой часове седмично, докато следва в Германия. Това, освен възможност да се подпомогне скромният студентски бюджет позволява и да се овладее още по-добре езика, да се създадат полезни контакти и най-вече да се опознае страната с нейните порядки и традиции.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

51 − 50 =