Защо е важно да използваме протеини за отслабване?

Публикувано от Администратор на

момиче с колело

момиче с колело

В диетологията и особено в спортното хранене е залегнала тезата, че от количеството на приетия протеин дневно зависи понижаването на наднормено тегло, а не толкова от ограничаване приема на въглехидрати и мазнини. Казано по-просто, с намаляване на сладките и тестени храни, ние със сигурност ще редуцираме теглото, но по-лесно и здравословно ще го постигнем с използване на протеини за отслабване.

Как ни вталява протеинът?

Скептиците вероятно ще възразят на нашата теза, че протеинът подпомага изгарянето на мазнини с аргумента, че той внася голямо количество калории към дневния прием. Разбира се, основен фактор за отслабването е понижен калориен прием с повишен разход на енергия, но всъщност нещата не са толкова прости и еднозначни, колкото изглежда на пръв поглед.

Допълнителният прием на протеин играе огромна роля в изгарянето на мазнини и то не само при активно спортуващите, но и при хората, водещи заседнал начин на живот. Увеличавайки количеството протеин в диетата, незабавно ще се стигне до понижен прием на рафинираните храни, които всъщност ни карат да дебелеем, като процесът ще се осъществи от само себе си, без особени усилия и сътресения.

Бодибилдърите във фаза на изчистване не спират приема на протеинови суплементи, дори напротив. Те залагат на приема на протеини за отслабване, защото тази формула работи по един безотказен начин. На първо място се осигурява нужната храна за мускулите и по този начин се избягва разпадът на мускулна тъкан след тренировка. Второто предимство на протеина е, че с него се притъпява усещането за глад, което ни кара да посягаме към мазни и сладки храни между основните хранения.

Как да си набавим протеина?

За културистите, които искат да изгорят мазнините и да запазят мускулната си маса, набавянето на протеин става по същия начин, както в период на растеж, а именно: високобелтъчна диета + протеинова добавка преди и след тренировка. За хората, които не спортуват, тази формула е отново успешна, защото високите дози белтък помагат за изгаряне на мазнини, а не на мускулна тъкан, което се случва при повечето диети за отслабване.

Набавянето на протеини за отслабване трябва да бъде основно чрез храната, като това следва да бъдат качествени и чисти източници, като нискомаслена извара, бяло пилешко месо, яйчни белтъци и соя – за вегетарианците и веганите. Допълнителният прием на протеинова добавка, обаче е винаги добра идея, защото качествените суплементи, като суроватъчен изолат са в пъти по-мощен източник на чист белтък, отколкото обработената с химикали храна, която консумираме.


Администратор

Създател и администратор на сайта websuper . Ако желаете да се свържете с мен, може да ми пишете използвайки някой от представените на сайта контакти.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

41 + = 44