Защо SEO одит е важен за развитието на сайта ни?

Публикувано от NikolovMedia на

SEO

Дорасъл или не, но бизнесът в България е в несъстоятелно разбиране на отговора за важността на SEO оптимизацията и защо SEO одит, като интелектуално ноу-хау е началото на началото, или първата стъпка за успешно уеб присъствие?

В описаните редове по-долу ще дадем отговор на два основни въпроса:
– какво измерва seo одита;
– какви са особеностите, на които трябва да обърнем по-голямо значение?

Какво измерва SEO одита?

Самото име подсказва, че ще се прави анализ (одитира) на нещо. Както в добрите бизнес практики, одит показва слабите и пропукливи места в управлението, и структурата на бизнеса. SEO одитът прави същото за уеб страниците. Тази дейност от дигиталният маркетинг има за цел да измери няколко възлови и ключови аспекта в една уеб страница, които са:
– правилно ли са изградени seo компонентите в уеб страницата;
– интегрирани ли са opengraph таговете в страницата;
– какво е социалното взаимодействие и връзката на уеб сайта със социалните мрежи;
– какво е наличието и съотношението на nofollow и dofollow линковете в сайта;
– какво е наличието на inbound и outbound линк структурата на уеб сайта;
– как се управляват някои CSS, HTML и Javascript файлове и как тяхното присъствие влияе върху сайта;
– каква е скоростта му и неговата адаптивност с различните дисплей устройства (телефони, таблети, десктопи)
– др.

Първостепенни характеристики в SEO одита

Взаимовръзката между описаните по-горе компоненти и правила в изследването на конкретна уеб структура е важна част от коректното й функциониране. Има обаче четири, които си заслужават вниманието ни на повече от необходимото.
Интегрираните и настроени първоначално SEO компоненти – без тях, каквото и да правите по уеб сайта си няма как да очаквате неговото правилно функциониране;
Линк структурата – ако получавате висококачествени препоръки от други уеб платформи под формата на хипервръзки, това е положителен сигнал за търсачките, че нещо хубаво се случва при вас.
Адаптивност в дизайна – В момента и според няколко изследвания, процентното преразпределение на използваните компютри и телефони (таблети) се изравнява, като в бъдеще се очаква мобилната технология да поведе в тази виртуална надпревара.
Скоростта – не принуждавайте потребителите ви да чакат отварянето на уеб сайта ви, защото при повече от 10 секунди забавяне, има вероятност от 95% да забравят за вас.

Защо SEO одит е важен за бизнеса ви?

Ако сте производител на механични стоманени детайли ще се опитате да бъдете конкурентоспособен на действащият пазар. Нови машини за значително натоварено процесно производство, ниска цена на продуктите, бързина на производство. Така взетото решение за закупуване на въпросната технология ще изпитва неистова нужда от хора, които да я управляват и поддържат.

Т.е. решението да седнете за да решите конкретна ситуация във възникнал проблем е над 70% от бъдещият успех на управляваната от вас компания. Същото правило важи и за уеб фирменият сайт – взимайки решение да решите неговите проблеми е вече успех.

Никога не забравяйте, че не работите само в цех или офис, в улица на град, или село, нито само в конкретен регион. Интернет ви направи да работите в целият свят. Не изпускайте възможността на настоящето, за да не бъдете просто минало в бъдещето.

Можем ли SEO одита да го направим сами?

Искрено се надявам, че проблемните зъбни кариеси от ежедневието на всеки не си ги лекува всеки. Както и, че не се очаква да поверите на нас управлението на фирменият работен процес в дружеството ви. В заложеното съсъществуване на българската личност “тел, тиксо и чук” не вършат работа в одитирането на уеб проекта ви, било то и нещо, което не изисква физическа сила.

Колкото важно е и задаването на “защо seo одит е повече от нужен на сайта ми”, толкова е важно е и “а аз бих ли се справил”. Поради подобни терзания по спестяването на пари препоръчваме използването на професионално мислене т.е. доверете се на оптимизатор, не на кранист.

А за това колко добри сме говорят гореописаните редове, тъй като според алгоритмичното изчисление на Google и Yandex тази статия е 100% фразова уникалност и 100% текстова.


NikolovMedia

Николов Медия е дигитална агенция за постигане на 100% резултати в дигитален маркетинг, като предлага услуга в сферата на SEO оптимизация и SEM, Уеб дизайн и изработка на страници, Link building, Маркетинг в социалните мрежи.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

27 − 18 =