Жените и парфюмите вървят ръка за ръка

Публикувано от teddyn1 на

Жени от ранга на Анджелина Джоли, София Вергара, Меган Фокс, Клеопатра, кралица Елизабет Унгарска, както и много супер модели и звезди от шоу бизнеса и киното са допринесли за това парфюмите днес да са това което са. Един марков парфюм, бил той мъжки или женски, е неизменна част от живота на всеки един от нас. Много хора имат повече от едно шишенце с ароматна течност в своя дом. Приложението на дамските парфюми и мъжките парфюми днес е огромно. Те се използват, когато отиваме на среща, вечеря, дискотека или дори на работа. Чрез един оригинален парфюм, всеки от нас може да изрази своята същност и настроение. Но защо жените са толкова важни когато говорим за парфюми.

Всичко започнало, когато преди повече от 4 хиляди години жена на име Тапути изобретила първият парфюм. Тя била химик и парфюмерист и чрез процес на дестилация тя извлякла аромат от цветя и билки за да създаде първият, древен парфюм. В последствие нейното творение толкова се харесало на фараоните в Египет, че те го използвали почти всеки ден. Векове по-късно Клеопатра неволно станала и може би първото рекламно лице на парфюмите. Специално за нея от цялата римска империя се доставяли екзотични цветя. Тяхното приложение било да задоволят изтънчения нюх на Клеопатра. Говори се, че дори платната на кораба й преминаващ по река Нил са отразявали ароматите й.

По време на Ренесанса в Европа позабравените парфюми се възраждат не и без помощта на кралица Елизабет Унгарска. Тя заповядала на своите слуги да я снабдят с парфюми, които по това време били много необходими на аристокрацията, която изпитвала ужас от това да се къпе. Смятало се, че банята може да доведе до смърт и поради тази причина парфюмите се използвали предимно за да прикриват неприятните телесни миризми. Кралицата се нуждаела от такива ароматни течности, а нейните химици се заели да произвеждат за нея различни парфюми. Така била създадена унгарската вода, като тя дори се приемала през устата, като така се смятало, че се засилва ефекта от нея.

В днешно време много световни величия в различни области, като спорт, музика, телевизия и кино стават рекламни лица на големите парфюмерийни компании. Анджелина Джоли, Риана, Меган Фокс, Кейти Пери са само малка част от звездите, които рекламират различни маркови парфюми, които можете да намерите в онлайн магазин за парфюми Dolce.bg. С тяхна помощ все повече и повече хора искат да притежават шишенца с маркови парфюми.
Така смело можем да заявим, че парфюмите и жените вървят ръка за ръка от хилядолетия.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

73 + = 82